موضوع پایان نامه معماری: طرح آشتی انسان با طبیعت
چکیده:
این پایان نامه تلاشی کوچک و جدی است برای آنکه مفاهیم زیست محیطی را به زبان معماری تبدیل کند تا شاید از این راه به رشد فرهنگ جامعه در حفظ طبیعت کمکی کرده باشد. ارائه نگاهی احترام آمیز به طبیعت و طراحی هماهنگ با آن, در راستای آینده اجتناب ناپذیری است که پیش رو داریم. این هدف در زمینی به مساحت ۷۵ هکتار در ابتدای ورودی شبه جزیره میانکاله که یکی از نه ذخیره گاه مهم زیستکره در ایران و از مناطق تحت حفاظت به عنوان پناهگاه حیات وحش است, پیگیری شد. در این رساله زمین درنظر گرفته شده که با نام ” پارک طبیعت میانکاله” معرفی شده, خارج از محدوده قانونی پناهگاه و برشی عرضی از شبه جزیره است و پیش درآمدی برای ورود به ذخیره گاه محسوب می شود. سایت بخش بسیار کوچکی از اراضی وسیع ملی است که در چند سال اخیر تحویل سازمان بنادر و کشتیرانی شده تا برای پروژه های صنعتی, انبارداری, گمرکی و مانند آن استفاده شود.
درباره محیط زیست و روش های حفاظت از آن تئوری های بسیاری وجود دارد که هر روز توسعه یافته و با زندگی بشری و سرنوشت واقعی زمین بیشتر عجین می شوند. امروزه نگاه جهانی به کره زمین, آموزش محیط زیست را واقعی و همگانی کرده است و از کلاس و آزمایشگاه به دل طبیعت برده است. این پایان نامه می خواهد با کمک معماری ابزار آشتی انسان با طبیعت را فراهم کند.
کوشش اصلی نگارنده در این پایان نامه خارج نشدن از دو مسیر اصلی بوده است: یکی آنکه طرح ها براساس داده های زیست محیطی باشد و دیگر آنکه در لابلای این مطالعات, معماری که ابزار بیان معمار است, گم نشود.
این مباحث مهم, ایده ها و نقشه های پیشنهادی, در حدود ۲۰۰صفحه و در چارچوب دو بخش اصلی ارائه شده, که اینک پیش روی شماست: مطالعات در قالب هفت فصل و طراحی یک فصل.